Web Analytics Made Easy - Statcounter

انهدام سامانه های پدافند هوایی ترکیه در غرب لیبی، خبرهای ضد و نقیض از حمله موشکی به نزدیک سفارت آمریکا در بغداد، کشته شدن دو عضو پ.ک.ک در حمله ترکیه در شمال عراق و حمله جنگنده های اسرائیل به غزه از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعلام هشدار در اسرائیل برای مقابله با پاسخ احتمالی ایران نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، «عاموس یادلین»، ژنرال سابق رژیم صهیونیستی از نگرانی این رژیم در برابر هرگونه اقدام احتمالی ایران خبر داد.

یادلین که این سخنان را در واکنش به حادثه اخیر در تأسیسات نطنز مطرح می‌کرد، همچنین گفت: مسئله آتش سوزی نطنز تأثیر زیادی بر روی پاسخ ایران خواهد داشت.

این مقام صهیونیستی که پیشتر نیز رئیس دستگاه اطلاعاتی ارتش رژیم صهیونیستی بوده است، همچنین هشدار داد اگر ایران، تل آویو را مقصر حوادث اخیر نطنز بداند، تل‌آویو باید به‌صورت عملیاتی آماده واکنش تهران باشد که ممکن است به‌صورت حمله سایبری، موشکی یا اقدام در دیگر کشورها انجام گیرد.

گفتنی است که قبل از آن هم «گابی اشکنازی» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در پاسخ به سوالی در رابطه با حادثه آتش سوزی در سایت نطنز، مدعی شده بود: سیاست بلندمدت ما این است که به ایران اجازه برخورداری از توانمندی‌های هسته‌ای را ندهیم چرا که برخورداری از چنین توانمندی‌هایی؛ تهدیدی برای موجودیت اسرائیل است. نمی‌توانیم به ایران اجازه استقرار در مرزهای شمالی‌ فلسطین اشغالی را بدهیم. بنابراین اقداماتی را (علیه ایران) اتخاذ می‌کنیم که بهتر است ناگفته بماند.

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی همچنین با حمایت از تلاش‌های آمریکا مبنی بر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، مدعی شده بود: تل‌آویو حاضر نیست موقعیتی را بپذیرد که در آن ایران قادر به خرید سامانه‌های تسلیحاتی پیشرفته باشد.

هفته گذشته سخنگوی سازمان انرژی اتمی از وقوع حادثه در یکی از سوله‌های در دست احداث در محوطه باز سایت نطنز خبر داد.

بهروز کمالوندی در این باره اظهار کرد: بامداد روز پنج شنبه به دنبال وقوع حادثه‌ای که چگونگی آن در دست بررسی است یکی از سوله‌های در دست احداث در محوطه باز سایت نطنز دچار آسیب شد. این رخداد هیچ‌گونه تلفات جانی نداشته و لطمه‌ای به فعالیت‌های جاری این مجموعه نیز وارد نکرده است.

همچنین یک روز پس از حادثه نطنز، کیوان خسروی سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد: بررسی‌های فنی و امنیتی انجام شده از سوی دستگاه‌های ذیربط، علت وقوع حادثه در مجتمع هسته‌ای شهید احمدی روشن در نطنز را به صورت دقیق مشخص کرده است.

وی با اشاره به حضور و فعالیت کارشناسان بخش‌های مختلف ارزیابی و رسیدگی به حادثه در سایت نطنز، خاطرنشان کرد: فرضیه‌های مختلف در مورد علت این رخداد با بررسی دقیق آثار، نحوه و میزان تخریب بررسی شده است.

انهدام سامانه های پدافند هوایی ترکیه در غرب لیبی

منابع لیبیایی روز یکشنبه از انهدام سامانه های پدافند هوایی ترکیه در پایگاه «الوطیه»(عقبه بن نافع) در غرب لیبی خبر دادند.

روزنامه «المرصد» لیبی به نقل از یک منبع مسئول در اتاق عملیات نیروهای هوایی وابسته به ارتش خلیفه حفتر در این باره گزارش داد: رادارها و سامانه های پدافند هوایی از نوع «هاوک» و سامانه اخلالگر «کورال» ترکیه در پایگاه الوطیه، بمباران شده اند. نیروهای ترکیه این سامانه ها را روز پنج شنبه در بخش غربی پایگاه الوطیه نصب کرده بودند.

از سوی دیگر یک منبع بلندپایه نظامی وابسته به ارتش خلیفه حفتر هم به شبکه «لیبیا الحدث» گفت: ورود و نصب سامانه پدافند هوایی از نوع هاوک از سوی نیروهای ترکیه به همراه لوازم جانبی آن اعم از رادارها را در روزهای گذشته زیر نظر داشتیم. امروز به وزیر دفاع ترکیه هنگام حضور در مصراته ابلاغ شد که پایگاه عقبه بن نافع آماده استفاده است و ارتش ملی لیبی سامانه مذکور را پس از آنکه عملیاتی شد، منهدم کرد که میزان انهدام سامانه ها ۱۰۰ درصد بوده است.

خبرهای ضد و نقیض از حمله موشکی به نزدیک سفارت آمریکا در بغداد

 برخی از منابع خبری از شلیک راکت به سمت بخش نظامی فرودگاه بین‌المللی بغداد خبر داده‌اند.

شبکه العربیه نیز مدعی شده است که پرواز هواپیماها موقتا متوقف شده است.

منابع عراقی می‌گویند این حمله تلفاتی در برنداشته است اما نیروهای امنیتی درحال بررسی محل و تحقیق هستند. 

برخی اخبار نیز حاکی از این است که نیروهای امنیتی شلیک راکت در فرودگاه بغداد را رد کرده‌اند.

کشته شدن دو عضو پ.ک.ک در حمله ترکیه در شمال عراق

نیروهای دفاع مردمی روز یکشنبه گفتند، دو نیروی حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) در منطقه خاکورک در اول ژوئیه جاری طی درگیری با نیروهای ارتش ترکیه کشته شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه سومریه نیوز، این نیروها تاکید کردند، دو نیروی کشته شده ماسیرو بوتان و شاهو ژاو هستند.

طبق بیانیه این نیروها آمده است، درگیری‌های شدیدی بین پ.ک.ک و ارتش ترکیه در میدان ارموش واقع در منطقه خاکورک در گرفت که نیروها توانستند ضربه‌ای کاری به ترکیه وارد کنند.

این بیانیه افزود: دو تن از نیروهای ما در حملات دشمن جان خود را در دفاع از کردستان از دست دادند.

المیادین نیز گزارش داد ترکیه در مناطق استان مرزی دهوک دست به حملات توپخانه‌ای زده است.

حمله جنگنده های اسرائیل به غزه

 سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه از حمله جتهای جنگنده و بالگردهای نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به تأسیسات زیرزمینی در شمال نوار غزه که گفته می شود متعلق به جنبش حماس است، خبر داد.

این مقام صهیونیستی با ادعای اینکه ارتش این رژیم با اقدامات در جهت آسیب رساندن به شهروندان صهیونیست مقابله خواهد کرد، تأکید کرد که حماس «مسئول پیامدهای» تمام حملات علیه این رژیم غاصب است!

گفتنی است که عصر روز یکشنبه منابع وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کردند که به دنبال شلیک سه فروند موشک از غزه به سمت شهرک های صهیونیست نشین، آژیر خطر در این شهرکها به صدا درآمده است.

این منابع مدعی شدند که این موشک ها خسارت جانی یا مادی به همراه نداشته است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محمدعلی کامفیروزی سایت غنی سازی نطنز احمد متوسلیان پرونده اکبر طبری تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا اسرائیل چین روسیه محمدعلی کامفیروزی سایت غنی سازی نطنز احمد متوسلیان پرونده اکبر طبری انهدام سامانه های پدافند هوایی ترکیه رژیم صهیونیستی غرب لیبی سایت نطنز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۴۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به رفح دور اما نزدیک!

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا- مریم خرمائی: «یسرائیل کاتز» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی مدعی شده که در صورت حصول توافق تبادل اسرا با حماس؛ اجرای طرح حمله زمینی به رفح به حال تعلیق درخواهد آمد.

وی در جریان مصاحبه با شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، مدعی شد که «آزادی گروگان‌ها اولویت نخست ما است.»

این وزیر صهیونیست در پاسخ به این سؤال که «آیا اولویت‌بندی شامل تعویق حمله طراحی‌شده به‌منظور (تحقق هدف ادعایی) محو گردان‌های حماس از غزه می‌شود»؛ گفت: بله. اگر توافقی در کار باشد، عملیات را تعلیق می‌کنیم.

تغییر راهبرد یا تغییر لحن؟

البته کاتز عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی نیست؛ اما برای نخستین بار است که دست‌کم یکی از اعضای کابینه امنیتی به‌صراحت از امکان تعلیق یا تعویق عملیات مشروط به آزادی اسرا سخن می‌گوید.

توافق با حماس برای آزادی اسرا از هر زمان دیگری برای تل‌آویو حیاتی‌تر است

همچنین، اظهارت کاتز در عمل فاصله چندانی با ادعای «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که گفته بود «با توافق یا بدون آن، به رفح حمله می‌کنیم» ندارد، اما در آنچه وزیر صهیونیست می‌گوید، از لحن قلدرمآبانه نتانیاهو خبری نیست.

این تغییر لحن می‌تواند تا حد زیادی ناشی از استیصال تل‌آویو در برابر معترضان صهیونیستی باشد که با برگزاری تظاهرات گسترده، نتانیاهو را مسئول شکست مذاکرات با حماس و آزادی اسرا می‌دانند.

اما آن‌گونه که از لحن کاتز استنباط می‌شود، توافق با حماس برای آزادی اسرا از هر زمان دیگری برای تل‌آویو حیاتی‌تر است.

آخرین چانه‌زنی‎‌ها و تهدیدها

از طرفی، حماس صبح روز شنبه اعلام کرد که پاسخ اسرائیل به پیشنهاد اخیر آتش‌بس را که در جریان مذاکراتی با وساطت قطر و مصر ارائه شد، دریافت کرده و پیش از هرگونه واکنش، آن را بررسی خواهد کرد.

به‌ دور از هرگونه توافق صلح، حماس انتظار دارد که مذاکره به پایان جنگ غزه ختم شود حال‌آنکه اسرائیل در بهترین حالت از تعلیق یا تعویق عملیات رفح سخن می‌گوید.

رژیم اسرائیل از گزینه «حمله قریب‌الوقوع به رفح» به‌عنوان اهرمی برای ترغیب حماس به قبول تازه‌ترین پیشنهاد آتش‌بس که همین حالا مشغول بررسی آن است، استفاده می‌کند

از سوی دیگر، گزارش رسانه‌هایی مثل «یورو نیوز» حاکی از آن است که ارتش اسرائیل ده‌ها تانک و خودروی زرهی را در امتداد مرز با نوار غزه در جنوب این باریکه مستقر کرده و به نظر می‌رسد برای حمله زمینی به رفح آماده می‌شود.

این تانک‌ها و خودرو‌های زرهی روز جمعه ۲۶ آوریل در نزدیکی گذرگاه «کرم شالوم» اسرائیل که در مجاورت رفح است، مستقر شدند.

پیش‌تر نیز روزنامه «وال‌استریت ژورنال» نوشته بود ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای تخلیه غیرنظامیان فلسطینی از رفح قبل از آغاز حمله به این منطقه است.

هم‌زمان با انتشار این اخبار، «بیتسالل اسموتریچ» از وزرای افراطی رژیم صهیونیستیی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت که مذاکره کردن با حماس «غیرمسئولانه» است و اعضای این گروه باید به‌جای آن کشته شوند.

از مجموع سه متغیر «نرمش لحن کاتز»، «استقرار تانک‌ها پشت مرز رفح» و «موضع‌گیری تند اسموتریچ» می‌توان این طور برآورد کرد که رژیم اسرائیل از گزینه «حمله قریب‌الوقوع به رفح» به‌عنوان اهرمی برای ترغیب حماس به قبول تازه‌ترین پیشنهاد آتش‌بس که همین حالا مشغول بررسی آن است، استفاده می‌کند.

آمریکا و راه‎‌های نرفته

این در حالی است که موضع آمریکا درباره حمله اسرائیل به رفح دوپهلو است. «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید از یک‌سو می‌گوید «آمریکا و اسرائیل در دومین نشست مجازی خود در خصوص حمله به رفح بر سر ضرورت شکست حماس در آنجا توافق کردند. در خصوص نگرانی‌های آمریکا درباره رفح بحث شد و اسرائیل پذیرفت که این نگرانی‌ها را در نظر بگیرد».

از سوی دیگر، او مدعی می‌شود که «من هنوز یک طرح معتبر و قابل‌اجرا برای انتقال مردم به خارج از رفح ندیده‌ام که هر سطحی از جزئیات در مورد نحوه تغذیه و تهیه دارو برای مردم داشته باشد.»

با توجه به تشدید اعتراض‌های جهانی علیه عملکرد اسرائیل و خیزش جنبش‌های دانشجویی آمریکا در حمایت از فلسطین، رویکرد دولت واشینگتن مبنی بر دفاع بی‌چون‌وچرا از رژیم صهیونیستی به‌شدت زیر سؤال رفته و حمله ارتش رژیم صهیونیستی به رفح می‌تواند پایه‌های دولت جو بایدن دموکرات را که با چالش تثبیت قدرت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ مواجه است، بیش‌ازپیش سست کند.

آن‌طور که روزنامه صهیونیستی «معاریو» در نسخه چاپ شنبه خود نوشت، آمریکا در ملاء عام به اسرائیل توصیه می‌کند که قبل از چاره‌اندیشی برای آوارگان رفح، به این منطقه حمله نکند، اما در جلسات خصوصی با قاطعیت بیشتر می‌گوید «اصلاً وارد رفح نشوید».

یکی از مسئولان بلندپایه آمریکایی به خبرنگار روزنامه معاریو گفته است: «ما از اسرائیل نمی‌خواهیم که حماس را به حال خود رها کند بلکه می‌گوییم بدون نابود کردن رفح، راه‌های دیگری هم برای تحت پیگرد قرار دادن سران حماس وجود دارد.»

ظاهراً یکی از راه‌های جایگزین واشینگتن، تشکیل ائتلافی آمریکایی-عربی است که به معنای استقرار نیروی عربی در نوار غزه و واگذاری امنیت این منطقه به اعراب است.

این راه‌حل نیز چالش‌های خود را دارد که یکی از آنها هموار کردن مسیر پر از دست‌انداز عادی‌سازی رابطه ریاض-تل‌آویو است.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • جزئیات حمله موشکی حزب‌الله به سرزمین‌های اشغالی
  • حمله به رفح دور اما نزدیک!
  • تازه‌ترین حملات اسرائیل به رفح ۱۰ شهید برجای گذاشت
  • نقاط فلج‌کننده گنبد آهنین برای موشکباران بعدی روشن شد
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج
  • ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک: ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک : ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • نیویورک تایمز: ارتش اسرائیل به عمد امدادگران را هدف قرار می‌دهد